Restaurant & Cocktail Bar w Krakowie

Koncept fine dining stworzony w zabytkowym wnętrzu garażu autobusowego na terenie Muzeum Inżynierii Miejskiej w Krakowie. Restauracja o niespotykanym wnętrzu wg autorskiego projektu Właścicielki, serwowała dania wyłącznie w postaci menu degustacyjnego, przygotowanego przez szefa kuchni Giacomo Monzali. Podczas cyklu wydarzeń „Kolacja na 4 ręce” gościliśmy szefów  wyróżnionych Gwiazdką Michelin mi.in. Paulo Airaudo*, Felix Lo Basso*, Diego Rossi*, Bjorn Swanson*; a także uczestniczyliśmy w „Kolacji na 4 ręce” z Soenil Bahadoer** w Mediolanie.

Restauracja wielokrotnie wyróżniana przez przewodniki: Gault & Millau – dwie czapki kucharskie, Michelin – dwa komplety sztućców z oznaczeniem na czerwono „our most delightful places”, a także nowojorski magazyn Wine Spectator – Award of Excellence za wyjątkową kartę win. Niepowtarzalna atmosfera oraz menu Studio Qulinarnego została doceniona przez zagranicznych gości i prasę m.in. Financial Times (UK), Evening Standard (UK), The Guardian (UK), Die Welt (DE), Bunte (DE), KLM Flying Duchman Magazine czy Lufthansa Magazine. W związku z rozbudową infrastruktury Muzeum Inżynierii Miejskiej restauracja będzie zmieniała swoją lokalizację.

Fine Dining

Kuchnia autorska

Wnętrze

Prostota i elegancja