Sama o sobie…

Nazywam się Katarzyna Gruning. Urodziłam się w 1973 roku, jako polka z ormiańskimi korzeniami. Projektantka wnętrz, restauratorka, filantropka. Niezależna, wolnego ducha, kochająca życie, matka dwóch córek – Alexandry i Christiany. Podróżniczka, pasjonatka dobrego jedzenia, światła, wrażliwa na sztukę.

Co mówią ludzie…

"Jedzenie nowotestamentowe. Przy Gazowej je się nowocześnie i innowacyjnie”

Nowotestamentowa. Czyli taka, w której nie zapomina się o starych, dobrych tradycjach; przebudowuje się je jednak i twórczo dekonstruuje. Tak, by na mocnym kręgosłupie - bez żadnych ograniczeń - budować kompozycje zdolne zachwycić gości. Tak jest z każdym przepisem w karcie Studia Qulinarnego, które - jak mówi przekornie właścicielka - zrodziło się z kreatywnego chaosu i pasji do eksperymentów.

Smaki Krakowa, Katarzyna Kachel

Smaki Krakowa, Katarzyna Kachel

Smaki Krakowa, 27 najlepszych restauracji 2014, wydanie specjalne

„Good Taste"

Wielu ludzi postrzega ją jako enfant terrible w świecie gastronomii. Nosi swoje ciemne włosy zaczesane do tyłu; czarna kolia kontrastuje z jej białą sukienką. Wyszkolona projektantka wnętrz, żyła w Dubaju i Nowym Jorku, podróżuje po świecie i jada w znanych restauracjach oznaczonych gwiazdkami Michelin.

Lufthansa Magazin, Florian Sanktjohanser

Lufthansa Magazin, Florian Sanktjohanser

p.23, Lufthansa Magazin, 8/2019

„Zjeść niekonwencjonalnie w Studio Qulinarnym”

Ducha walki i animusz zawsze miała we krwi. I genialną intuicję. Dlatego się udało. - „Dużo podróżuję i zawsze po powrocie chce w swoim lokalu mieć te zapachy i smaki, z którymi wróciłam” - opowiada. Filozofia szefowej spodobała się gościom. Tym bardziej, że jedzenie w Studiu to podróż w zakątki kompletnie niebanalne.

Dziennik Polski, Wojciech Nowicki

Dziennik Polski, Wojciech Nowicki

p.A6, Dziennik Polski, 15 wrzesień 2014

"Zaprzedać duszę idei"

Katarzyna Gruning to kobieta wielu talentów, która po latach sukcesów jako projektantka wnętrz postanowiła otworzyć własną restaurację. Okazało się, że ma do tego dryg, wyczucie smaku i odpowiednich ludzi. Stworzyła w Krakowie miejsce unikalne. Restaurację Studio Qulinarne oraz Industrial Resto & Bar.

Marta Kudosz, Nowości Gastronomiczne

Marta Kudosz, Nowości Gastronomiczne

p.17 , Nowości gastronomiczne, czerwiec-lipiec 2017